Sikkerhet – og hjelp til å huske

Apotek 1 - gjennomlest og rettet
av Jørn Wad

Vi har faktisk flere tusen kunder som har knyttet seg opp til abonnementsordningen vår på medisiner. For dem som står på faste medisiner er dette et veldig godt alternativ. Vi sender deg nemlig en SMS som hjelper deg å huske det du skal, enten det er å skaffe ny resept eller å hente klargjort medisin.

Farmasøyt Ola Bøen i Apotek1 er ikke akkurat overrasket, men synes at det er veldig hyggelig at de har fått såpass stor tilslutning til sin abonnementsordning på medisiner som de har. Da apotek-kjeden åpnet for muligheten i oktober 2016 hadde de riktig nok sett for seg at dette ville bli populært, men det har faktisk overgått forventningene, kan Bøen avsløre:

Abonnement

– Hvordan fungerer det?
– Det er jo slik at folk som står på faste medisiner, skal ha dem utlevert i faste intervaller. Men i en travel hverdag, eller for den saks skyld med stigende alder, kan det vise seg å være en stor fordel at noen passer på at du får medisinene dine til riktig tid. Noen ganger mangler det kanskje en resept, og da får du melding om at du må ordne det. Riktig nok er det en utfordring for oss og kundene at vi ifølge lovverket ikke kan sende opplysninger på SMS om hva slags medisin det er snakk om. Dersom folk husker det sjøl, er det jo greit, men er de i villrede kan de jo bare ringe oss, og deretter kommunisere med sin fastlege, slik at de kan sikre seg riktig resept. Som regel går det veldig greit, smiler han

– Er dette noe alle kan få del i?
– Ja, det er det. Hvem som helst kan knytte seg opp til denne ordningen, og den er helt gratis. Når det er sagt, passer den jo i grunnen best for dem som står på faste medisiner, og vi ser jo også at det er dem som ønsker seg det. Om det så skulle vise seg å haste med å få medisiner levert, kan vi løse det også.

Hjemkjørt

– Hvordan løses i så fall det?
– Jo, du kan få de faste medisinene levert med posten, eller hjem til deg i store deler av landet. Bor du i Oslo kan du til og med få ekspresslevering av nettbestilte medisiner hjem i løpet av noen timer.

– Men abonnementsordningen handler ikke om hjemkjøring?
– Nei, skal du få medisinene kjørt rett hjem til deg, så er det jo fordi det haster, ikke sant? Eller fordi du kanskje har vanskeligheter med å komme deg til et apotek selv. Så det er et tilbud for dem som har et klart problem i forhold til dette.
Abonnentordningen er for det man kan kalle «normalsituasjonen», og de aller fleste av abonnementskundene foretrekker å hente varene på sitt lokale Apotek1. For den som går på forebyggende medisiner eller kanskje har en kronisk sykdom, er dette et veldig positivt tiltak, og det har da også flere tusen av våre kunder vært helt enige i, forteller Bøen.

– Dypest sett handler dette da om å kjenne seg trygg?
– Ja, det er akkurat det som er poenget. Og vi har forresten også et kundesenter som folk kan komme i kontakt med anonymt, om de skulle ønske det. Da kan de spørre om ting de lurer på vedrørende medisinen sin, og til og med få greie på hvilken medisin de eventuelt mangler, dersom de gjør det. Dette er en gratis tjeneste fra vår side, og har også blitt ganske så populær.

– Har du fått tilbakemeldinger på at det blir for mye teknikk til at folk greier å henge med?
– Nei, det har vi ikke. Disse tjenestene vil leverer, bruker jo en teknologi som de aller fleste forholder seg til daglig, så det er i grunnen bare en annen måte å utnytte den samme teknologien på. Og tilstrømningen av abonnenter er jo en bekreftelse på at dette har vært et følt behov for mange, sier Bøen.

Populært

– Tror dere at dette er en ordning som kommer til å balle på seg en del fremover?
– Ja, skal vi dømme etter den ganske så bratte veksten vi har hatt siden den spede starten i oktober 2016, må vi nok regne med en betydelig vekst også i tiden som kommer. Saken er nok at det langt fra er alle som har blitt gjort kjent med – eller har fått med seg at vi tilbyr denne muligheten. Så vi jobber nå med å komme ut med budskapet vårt slik at alle skal få vite om mulighetene dette gir.

– Samtidig er det vel greit at ikke alle kommer strømmende med en gang?
– Det kan du sikkert si, smiler han litt ettertenksomt. Men konkluderer likevel med at de sikkert hadde greid det også på de 370 apotekene som Apotek1 har.

Billedtekst: Apotek1 har en abonnementsordning som gjør at pasientene alltid kan være trygge på at de har den medisinen de trenger.