En treningssenterkjede med hjerte for folkehelse

Feelgood teamet f,v Asle Klem Furevik, Truls Nebell, Vibeke Skofterud, Christian Bache, Knut Ole Kopland

Har du hørt om treningssenterkjeden Feelgood? Vel, om du ikke har hørt om den så er det stor sjanse for at du vil det snart. For med 20 Feelgoodsenteråpninger på under tre år og flere nye på gang, er dette blitt en av Norges raskest voksende treningssenterkjeder.

Feelgood Vikersund

Truls NebellEt Feelgoodsenter skal være en oase for mennesker som vil holde seg i god fysisk og psykisk form, men som ikke vil være på et tradisjonelt treningssenter. Det er et inkluderende og innbydende sted for alle mennesketyper der bevegelse og godfølelsen er i fokus, sier Truls Nebell. Nebell er daglig leder i Shapemaster Scandinavia AS, firmaet som drifter markedsføring og salg av kjeden.

Her bryr vi oss ikke om hvor tungt du kan løfte eller hvor fancy treningsklær du har. Her kommer man som man er, gjerne så spontant som mulig og trener etter lyst og evne, forklarer Truls.

Feelgoodsentrene har en noe utypisk kundegruppe for et treningssenter å være. Her er det flere som er helt oppe i nittiårene, mennesker med revmatiske lidelser og lignende, men også flere som er i tyveårene. Felles for alle er at de vil ha en lettvint, men effektiv form for trening uten å nødvendigvis måtte vite noe om trening. Smilene og latteren sitter løst og det merkes at folk har det bra på sentrene.

Det høres kanskje rart ut, men vi kan takke min sønn som er autist for at Feelgood har oppstått, sier Truls.

Jeg forstod tidlig at fysisk aktivitet ga mye glede til min sønn. Dette resulterte blant annet i mange fine gåturer til glede for oss begge. Slik ble jeg oppmerksom på hvor viktig det å være i fysisk aktivitet er for oss mennesker og hvor mye det påvirker vår mentale helse. Jeg fikk dermed nærmest et kall om at jeg ville hjelpe andre til å finne glede i fysisk aktivitet.

Truls fikk mange til å ha en mer aktiv hverdag og han sto for både treningsopplegg og kostholdsveiledning uten å ta betalt for det.

Det var lett å få folk i gang, men det jeg så var at mange hoppet av opplegget etter kort tid og falt tilbake til gamle vaner. Det ble for tøft, og dørstokkmila ble for lang.

Dermed startet jakten for Truls. Han ville finne noe som kunne gi disse menneskene mestringsfølelse og resultater uten å måtte forholde seg til et komplisert opplegg.

Jeg fant omsider Shapemaster i England og deres motoriserte treningsmaskiner. Det tok meg ikke lang tid å se potensialet i dette utstyret, og da var eventyret i gang, sier Truls.

Aud Holck t.h og Grethe Ingebretsen trener på Feelgood Vikersund

Til forskjell fra tradisjonelle treningsapparater, drives ikke Shapemaster sine treningsmaskiner av brukerens egen muskelkraft, men i steden av en elektrisk motor. Med et tastetrykk starter treningsmaskinen å gå av seg selv i en fastsatt tid, og guider den som trener gjennom øvelsen på en trygg og effektiv måte. Det er i alt 12 ulike treningsmaskiner der hver og en er spesialdesignet for å rette seg mot ulike muskelgrupper. Det gjør at når man har trent en hel runde i alle treningsmaskinene, så har man fått trent hele kroppen.

Som å få hjelp av en elektrisk sykkel

Siden bevegelsesbanene og tiden man trener er forhåndsbestemt, behøver den som trener verken vite hvor tungt, hvor lenge eller hvor mange repetisjoner man skal gjøre.
Treningsmaskinene fungerer som en elektrisk sykkel som hjelper deg i gang, så er det opp til deg selv om du vil ta i alt du kan eller bare følge bevegelsen.

Mange syntes dette virket for godt til å være sant i starten. For å kunne vise at dette faktisk var veldig god trening fikk jeg min gode venninne Vibeke Skofterud med på laget, utdyper Truls.

Som tidligere olympisk mester vet Vibeke alt om det å være i god form. Men Vibeke har også hatt utfordringer med både spiseforstyrrelser og stoffskifteproblemer.

Er helsa skral, blir ofte hodet også tilsvarende dårlig. Jeg vet av egen erfaring at riktig fysisk aktivitet er nærmest en garanti for et bedre liv. Gjennom Feelgood har jeg fått muligheten til å være en del av et fantastisk prosjekt som forandrer hverdagen til mange mennesker. Det kjennes utrolig bra, smiler Vibeke Skofterud.